Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia și-a premiat performerii din sport

ro

21 Dec, 2013 15:12 3093 Marime text
Sute de iubitori ai sportului au fost prezenți la Gala Laureaților Sportului din Mangalia. În cadrul evenimentului, au fost premiați sportivii orașului cu rezultate deosebite în anul competițional 2013. Manifestarea a fost organizată de Asociația Sportivă Municipală Callatis MG, Primăria și Consiliul Local Mangalia.

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala s-a bucurat de un real succes în rândul sportivilor, al rudelor acestora, dar și al susținătorilor sportului din oraș. La eveniment, s-au aflat primarul Mangaliei, Cristian Radu, președintele ASM Callatis MG, Lucian Luca, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca, fosta șefă a DJST Elena Frîncu, precum și alte oficialități de la nivel local și județean. Pentru meritele lor, sportivii au primit din partea Primăriei și a Consiliul Local diplome de onoare și recompense financiare.  Astfel, au fost premiați primii zece sportivi, care s-au evidențiat pe parcursul anului la disciplinele sportive: lupte libere, kung-fu, box, automobilism. Pe primul loc în clasamentul individual al sportului din Mangalia s-a situat pilotul Emil Ghinea, campion național la automobilism H3. El practică acest sport din 2011, reușind să se mențină pe podium de fiecare dată la competițiile de gen.

La categoria cel mai bun antrenor, câștigător a fost Marian Oancea - lupte libere - din cadrul CS și CSS Mangalia. În clasamentul pe echipe, locul fruntaș a fost  obținut de echipa feminină de lupte libere din cadrul CS Mangalia. Cu aceeași ocazie, au fost premiate Cluburile sportive din Mangalia. Pe locul întâi din cinci nominalizări, s-a situat Clubul Sportiv Mangalia, condus de președintele Ionel Luca și Clubul Sportiv Școlar - Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, condus de directorul Corina Mihalache. În cadrul Galei sportivilor, s-au acordat diplome de excelență mai multor susținători ai sportului, care au contribuit la dezvoltarea sportului de masă de la nivel local.

Printre cei care au primit astfel de distincții s-a aflat edilul Cristian Radu, care a declarat că va continua să susțină activitatea sportivă de la nivelul orașului. „Avem sportivi și antrenori valoroși în Mangalia. De aceea, municipalitatea se va impica în  continuare ca acești performeri ai disciplinelor sportive să fie cunoscuți de public, mai ales în orașul lor. Din acest considerent am înființat ASM Callatis, un proiect care a început să prindă viață Totodată, vreau să le mulțumesc antrenorilor și părinților, care își îndeamnă copiii să facă sport”, a declarat primarul Cristian Radu. Potrivit reprezentanților ASM, Gala Laureaților Sportului din Mangalia va deveni o tradiție, astfel încât sportivii orașului să fie stimulați să facă performanță.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii