Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia Manevrele militare americane din țările baltice nu vor rămâne fără un răspuns

ro

11 Mar, 2015 21:26 1440 Marime text
Rusia a avertizat că desfășurarea a 3.000 de soldați americani în cele trei state baltice pentru a participa la manevre militare împreună cu armatele acestor țări nu va rămâne fără un răspuns din partea Moscovei, a declarat astăzi Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, citat de agenția EFE, informează Agerpres.

„Aceasta nu este o știre, ci mai degrabă un element de planificare militară (...), dar vă asigur că nu va rămâne fără răspuns”, a indicat oficialul rus, în opinia căruia respectivele aplicații constituie o încercare de a exercita o presiune militară asupra Rusiei.

„Am mai văzut așa ceva. Pentru noi nu este niciun fel de enigmă și nici nu ne va determina să ne schimbăm decizia de a merge pe drumul nostru”, a asigurat Riabkov.

Pe de altă parte, el a calificat noua serie de sancțiuni americane împotriva principalei bănci din Crimeea și a mai multor lideri proruși din estul separatist al Ucrainei drept o „provocare politică”. „Nu vedem nicio logică ce ar putea să explice o asemenea decizie, având în vedere că Washingtonul a declarat că dorește revenirea situației la normal”, a mai spus responsabilul din MAE rus.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii