Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâncați condimentat? Aveți mai multe avantaje...

ro

27 Oct, 2015 22:52 1230 Marime text
Un studiu al unei echipe de cercetători chinezi pe marginea obiceiurilor alimentare ale aproximativ o jumătate de milion de persoane a scos la iveală faptul că cei care consumă regulat hrană condimentată sunt protejați împotriva unei serii de boli și li se reduce riscul decesului prematur, relatează passionsante.be.
 
Vastul grup de persoane a fost monitorizat timp de câțiva ani, rezultând că acele persoane care mănâncă aproape zilnic mâncare condimentată trăiesc în medie mai mult decât cei care nu mănâncă aproape niciodată condimentat, relatează Agerpres. Riscul de deces prematur scade cu 14% la acele persoane care mănâncă mâncare condimentată. Efectul este și mai accentuat atunci când nu se consumă alcool, ci se preferă apa sau ceaiul, spun cercetătorii chinezi.
 
Potrivit acestora, capsaicina din ardei ar avea proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, asigurând astfel o anumită protecție împotriva bolilor respiratorii și cardiovasculare, precum și a cancerului. Studiul are însă limite evidente: nu au fost luate în calcul celelalte obiceiuri alimentare și modul de viață al persoanelor. Însă se poate spune că un consum regulat de mâncare condimentată ar putea fi semnul unui comportament general mai sănătos și că asocierea cu longevitatea s-ar putea explica în acest fel.
 
Autorii studiului apreciază însă că mâncarea condimentată în sine ar juca un rol semnificativ în prelungirea duratei vieții, încheie passionsante.be.


sursa foto: culinar.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii