Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mănăstirea Sfântul Apostol Filip de la Adamclisi îşi serbează hramul

ro

13 Nov, 2013 09:23 8379 Marime text
Joi, 14 noiembrie, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Ap. Filip”, din apropierea localității Adamclisi. 

Tot joi, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la reintegrarea Dobrogei în granițele României, de la ora 13.00 Ierarhul Tomisului va oficia slujba de Te Deum la Catedrala arhiepiscopală.

Ridicată la aproximativ un kilometru de cetatea unde au fost descoperite moaştele Sfinţilor de la Adamclisi, mănăstirea Sfântul Apostol Filip a fost înfiinţată în anul 2005.
Sfintele moaşte au fost scoase la lumină în urmă cu mai bine de 30 de ani, dintr-o criptă secretă, aflată sub cea mai importantă basilică din cetatea Tropaeum Traiani. În anul 2006 sfintele relicve au fost aduse de la Centrul de Cercetări Antropologice al Academiei Române în Dobrogea, la mănăstirea Sfântul Andrei, iar din anul 2007, au fost depuse la mănăstirea Sfântul Apostol Filip.

Originar din Betsaida Galileii, Sf. Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul Hristos. După Cincizecime s-au tras la sorţi ţinuturile pe care avea să le parcurgă fiecare apostol în misiunea de răspândire a credinţei. A îndurat mari suferinţe şi ispite în strădania de a face cunoscută vestea cea bună popoarelor păgâne. După tradiţie, a fost ucis în cetatea Ierapole.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii