Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta Managementul unităților medicale nu trebuie făcut de Guvern

ro

11 Mar, 2015 19:32 1385 Marime text
Prim-ministrul Victor Ponta a declarat astăzi, la Brașov, referindu-se la situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, unde la sfârșitul săptămânii a fost externată o bătrână de 82 de ani în papuci și halat și care a decedat pe un câmp, că managementul unității medicale nu trebuie făcut de Guvern, informează Agerpres.

„L-am întrebat pe ministrul Sănătății despre ce este vorba și mi-a spus că Spitalul Județean se află la Consiliul Județean nu doar în Brașov, ci în toată țara. Ministerul Sănătății va trimite joi la Brașov corpul său de control, însă măsurile care pot fi luate nu pot fi luate de la București. Știu că și în Brașov - și împărtășesc acest lucru - susțineți ideea unei cât mai mari descentralizări. De aceea, spitalele sunt la județ și am vrea să descentralizăm și responsabilitatea, nu de câte ori se întâmplă ceva la județ este de vină Bucureștiul. Nu este corect. Repet, după ancheta care o vor face instituțiile statului, dacă este de schimbat ceva la legislație schimbăm, dacă ține de managementul spitalului județean sunt convins că CJ va lua măsurile care se impun", a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că politicile publice naționale privind lista de medicamente compensate, pachetul de bază și salarizarea medicilor se rezolvă pe plan național. Însă, potrivit premierului, managementul unităților medicale în sarcina autorităților locale nu trebuie făcut de Guvern, ci de consiliile județene.

Prim-ministrul este convins că, deși în acest moment CJ Brașov nu are un președinte, Consiliul Județean va lua deciziile pentru toate instituțiile care sunt în subordinea sa.

„Pentru salarizarea medicilor s-au făcut niște lucruri, dar nu suficiente. Și pentru protecția medicilor am început să-i scoatem din rândul funcționarilor publici, tocmai pentru că nu sunt funcționari publici și încercăm să nu-i facem ținte pentru diverse plângeri și instituții ale statului, pentru că altfel nu facem nimic. Îi sprijinim pe medici pentru a avea o protecție la nivel european pentru activitatea care o fac, altfel îi găsim în alte țări", a afirmat Victor Ponta.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii