Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine este o zi importantă pentru Universitatea Andrei Șaguna Un reputat economist va primi titlul de Doctor Honoris Causa

ro

11 May, 2014 20:29 2424 Marime text
Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa (UAŞ) începe săptămâna cu două festivităţi importante pentru studenţii şi masteranzii din anii terminali, care sărbătoresc astfel finalizarea studiilor, anunță reprezentanții instituției.
Astfel, luni, 12 mai, la ora 14.00, Facultatea de  Drept şi Ştiinţe administrative organizează cursul festiv pe care îl va susţine prorectorul de onoare al universităţii, profesor universitar dr. Ioan Doltu, reputat om al legii, cel care se poate lăuda cu o carieră de 40 de ani în magistratură, zece ani în avocatură şi 20 de ani în învăţământul superior, dintre care 15 ani la Universitatea „Andrei Şaguna”, se arată într-un comunicat de presă.

Cunoscut de constănţeni în special pentru că a fost din 1993 până în 1997 procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Ioan Doltu a fost de asemenea un cadru didactic apreciat, profesor emerit al Universităţii „Andrei Şaguna”, care şi-a iniţiat studenţii în „Drepturile omului”, „Criminalistică, criminologie şi drept procesual penal” publicând, pe lângă  aceste două cursuri, numeroase articole, studii şi analize în revistele de specialitate.

În aceeași zi, la ora 16.00, va fi rândul Facultăţii de Ştiinţe Economice să îşi sărbătorească studenţii şi masteranzii, printr-un curs festiv susţinut de economist dr. Florea Dumitrescu, reputat specialist în probleme economice, financiare şi bancare, o personalitate cunoscută şi apreciată pentru vasta şi valoroasa sa activitate ştiinţifică şi profesională, care a acumulat şi fructificat în beneficiul societăţii  o vastă experienţă în domeniu.
Cu acest prilej, Florea Dumitrescu va primi înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Andrei Şaguna”.

„Reputatul economist a deţinut de-a lungul vieţii funcţii importante, precum cele de Ministru al Finanţelor, Guvernator al Băncii Naţionale a României şi Ambasador al României în R.P.Chineză, dar cariera sa a avut şi o dimensiune universitară, împlinită în cadrul Academiei de Studii Econoomice din Bucureşti, în calitate de conferenţiar”, se menționează în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii