Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI vrea să implementeze un mecanism de protecție pentru angajații expuși unor amenințări sau violențe în legătură cu serviciul

ro

02 Nov, 2017 16:58 970 Marime text
În continuarea demersurilor de întărire a autorității și de îmbunătățire a statutului polițistului, MAI supune dezbaterii publice un proiect de ordin al ministrului afacerilor interne prin care se introduc de o serie de măsuri de protecție pentru anumite categorii de personal și membrii familiilor acestora (soțul/soția, copiii și părinții aflați în întreținere legală), în situațiile în care sunt supuși unor amenințări sau violențe ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea.

De aceste măsuri vor putea beneficia personalul expus riscurilor care rezultă din specificul misiunilor de zi cu zi, respectiv: polițiștii, jandarmii, personalul militar din Direcția Generală de Protecție Internă și alți funcționari publici. Față de aceste categorii de personal există în actele normative care le reglementează statutul profesional prevederi legale care instituie dreptul angajaților de a beneficia de protecție în astfel de situații, ordinul supus dezbaterii publice urmând să stabilească procedura unitară de aplicare a acestora.
  
Pentru celelalte categorii de personal, inclusiv aparținând IGSU și al IGAV, pe măsură ce în actele normative care le reglementează statutul vor fi introduse acest tip de drepturi, și acești angajați vor beneficia de prevederile instituite prin acest ordin al ministrului, cunoscut fiind că un ordin al ministrului se emite în aplicarea unui act normativ superior – lege, ordonanță de urgență sau hotărâre de guvern. MAI are în lucru modificări legislative care să introducă astfel de prevederi pentru întreg personalul propriu.
 
Măsurile de protecție se pregătesc și se desfășoară de către structurile de jandarmi, cu excepția personalului din cadrul Poliției Române și a membrilor de familie ai acestuia, pentru care protecția se asigură de către structurile de poliție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii