Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI şi ambasadorul Canadei au discutat despre ridicarea vizelor pentru români

ro

07 Nov, 2016 20:43 1852 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Kevin Hamilton, cei doi oficiali discutând despre implementarea deciziei autorităților canadiene de a ridica vizele impuse cetățenilor români, informează România TV.

În cadrul întrevederii, ministrul Dragoș Tudorache și ambasadorul Kevin Hamilton și-au exprimat aprecierea față de cooperarea bilaterală anterioară semnării Acordului Economic și Comercial UE — Canada (CETA), care deschide perspectivele unor schimburi comerciale între oamenii de afaceri din statele UE și Canada, potrivit unui comunicat emis de MAI.

Totodată, cei doi oficialiau discutat despre pașii care urmează să fie făcuți pentru implementarea deciziei autorităților canadiene de a ridica vizele impuse cetățenilor români.

Cu această ocazie, ambasadorul Kevin Hamilton a subliniat faptul că decizia de ridicare a vizelor a venit ca urmare a măsurilor luate de partea română și a bunei colaborări pe plan bilateral, exprimând totodată interesul autorităților canadiene pentru consolidarea cooperării, inclusiv pentru schimburi de experiență tehnică și de politici între oficialii canadieni și români.

"Ca urmare a vizitei din vară în România a echipei tehnice de experți canadieni, am fost convinși că ridicarea obligativității vizelor pentru românii care doresc să viziteze Canada a fost atât fezabilă din punct de vedere tehnic, cât și benefică pentru ambele părți", a spus ambasadorul Kevin Hamilton.

Totodată, ambasadorul Hamilton a precizat că, odată cu intrarea în vigoare a ridicării obligativității vizelor, pentru români va fi mult mai simplu să se bucure de tot ceea ce Canada are de oferit ca destinație turistică, să meargă să-și viziteze familiile și să deruleze afaceri în această țară.

La rândul său, ministrul Dragoș Tudorache a reiterat invitația adresată ministrului canadian al imigrației, John McCallum, de a efectua o vizită în România, se mai arată în comunicatul citat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii