Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți procurori, printre care și constănțeni, au remis o scrisoare deschisă

ro

20 Aug, 2016 16:29 1194 Marime text
Un număr de 132 de procurori, dintre care și constănțeni, au dat publicităţii o scrisoare deschisă, cu privire la aplicarea unitară a OUG nr. 20/2016 și cer încetarea oricăror presiuni care ar putea împiedica aplicarea acestei OUG.
 
Printre procurorii semnatari din Constanța, se numără:

Iulia Simion – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
Tartea Anca Maria – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
Iordache Laura Nicoleta – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
Dicianu Nicolae Dorel – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
 
Scrisoare deschisă:
 
Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor. În calitate de procurori înțelegem să avem o reacție fermă, unitară și rapidă față de orice măsură care vizează nerespectarea actelor legal emise de instituțiile statului și față de orice măsură care aduce atingere independenței sistemului judiciar.
 
Având în vedere discuțiile din spațiul public cu privire la modificările salariale și aplicarea dispozițiilor OUG 20/2016 în mod diferențiat în sistemul judiciar, precum și poziția Ministerului Justiției față de această problemă, susținem ferm acțiunea Ministerului Public de acordare a drepturilor stabilite prin lege și de respingere a oricărei forme de presiune privind schimbarea sau anularea actelor legal adoptate.
 
Totodată ne exprimăm solidaritatea față de colegii judecători și îi asigurăm de sprijinul nostru în demersurile pe care doresc să le întreprindă.
 
Adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 20/2016 a fost salutată de sistemul judiciar ca o măsură necesară și echitabilă dar dispozițiile legale trebuie să se aplice în mod unitar pentru toți magistrații, indiferent cine este ordonatorul principal de credite.
 
Apreciem că acțiunea Procurorului General al României de emitere a ordinului privind modificările salariale în cadrul Ministerului Public este o dovadă de normalitate și de funcționare eficientă a unei instituții publice, fiind o măsură legală și de aducere la îndeplinire în mod prompt a actelor normative.
 
Neaplicarea unitara a creșterilor salariale precum și ipoteza neacordării acestora în forma prevăzută de actul normativ în vigoare creează o disfuncționalitate în sistemul judiciar și un conflict artificial între judecători și procurori. Considerăm că orice discriminare în ceea ce privește colegii judecători este inacceptabilă într-un stat de drept care dorește să asigure independența justiției și condamnăm ferm orice poziție sau acțiune a puterii executive de a împiedica egalizarea drepturilor salariale.Sursă: stiripesurse.ro
Sursă foto: observator.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii