Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți primari din județul Constanța au primit diplomă de excelență „Primari de cinci stele“ în cadrul ACoR. Cine sunt cei premiați

ro

19 Feb, 2018 17:08 2261 Marime text
În perioada 18 – 21 februarie 2018 se desfasoară la București, Hotel Rin Grand, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul are un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României.

Deschiderea oficială a celei de-a XXI-a sesiuni ordinare, cu caracter jubiliar, a Adunării generale - „Centenarul Marii Uniri de la 1918” va fi asigurată de ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU.
În cadrul Adunării generale a A.Co.R., domnul academician Emil-Răzvan THEODORESCU a sustinut o alocuțiune dedicată prezentării importanței Marii Uniri din anul 1918 pentru istoria României.
Cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. are  loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membrii ai Corpului Profesional al Secretarilor comunelor din Romania, membrii ai Guvernului Romaniei,

Reprezentanti ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Asociației Chineze de Prietenie Internațională a Orașelor (CIFCA) Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentat de Secretarul general al European Alliance Group, domnul Micheal Ó CONCHUIR.

Filiala județeană Constanța a Asociației Comunelor din România este reprezentată de doamna ec. Mariana Gâju, în calitate de președinte, alături de primarii comunelor: Agigea, Castelu, Chirnogeni, Crucea, Gârliciu, Grădina, Lumina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Siliștea, Târgusor, Topraisar, Tuzla și Vulturu.

La lucrări participă președintele Corpului Profesional al secretarilor, filiala Constanța, domnul jr. Daniel-Sorin Nicolae și secretarii unităților administrativ teritoriale, membrii ai corpului profesional al secretarilor comunelor din România.

Lucrările Adunării Generale vor include subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor, conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție.

De la nivelul județului Constanța sunt premiați primarii urmatoarelor comune : Amzacea, 23 August, Castelu, Costinești, Crucea, Cumpăna, Chirnogeni, Gârliciu, Mihai Viteazu, Siliștea, Topraisar.

Tot in cadrul Adunarii Generale se conferă trofeul si diploma „Nicolae Sabău”, ordinul si diploma „Corneliu Leu”, ordinul trofeul si diploma „Ivan Patzaichin”, trofeul si diploma „Zetea”. Din judetul Constanta au fost nominalizate pentru aceste premii comunele Horia si Agigea.

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii