Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi elevi constănţeni au participat la evenimentele susținute de Centrul Cultural „Teodor T. Burada” cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

ro

26 Jan, 2018 12:07 1270 Marime text

Aproximativ 100 de elevi din Constanța și Nisipari au participat în zilele de 23, 24 și 25 ianuarie la evenimentele susținute de Centrul Cultural Județean Constața „Teodor T. Burada” cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române. Activitățile s-au înscris în seria manifestărilor dedicate de instituția constănțeană sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Pe parcursul celor trei zile, au avut loc întâlniri cu elevi de la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza” și cu elevi de la Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” din Nisipari, prilej cu care au fost prezentate fragmente din filme documentare, s-au organizat cursuri ad-hoc de teatru și s-au desfășurat scurte lecții interactive de istorie. Programul artistic al manifestărilor a fost asigurat de Daria Peltea și Oana Chiriac, cursante al Centrului Cultural Județean Constanța la clasa de Canto, profesor Teo Rădulescu.

În ziua de 24 ianuarie, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” a fost partener în cadrul evenimentului organizat de Muzeul Militar „Regele Ferdinand I” - filiala Constanța.

Consultanți de specialitate pentru realizarea evenimentelor au fost prof. dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar „Regele Ferdinand I” - filiala Constanța, și dr. Lavinia Dumitrașcu, muzeograf la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii