Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe județe sub cod galben de vânt

ro

21 Feb, 2016 17:36 1126 Marime text
 
Administrația Națională de Meteorologie e emis cod galben în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, ce va fi valabil în intervalul orar 16.00 – 20.00. Aici se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 70...80 km/h și izolat pe creste, de peste 100 km/h.
 Meteorologii au emis un cod galben de vânt putrnic și în zona montană aferentă judeţelor Cluj şi Maramureş, ce se va manifesta în același interval orar. În aceste zone, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi local 50...70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
 
ANM a emis cod galben de vânt și în zona de munte a judeţului Caraș-Severin, ce este în vigoare între orele 14.15 și 20.00. în aceste zone se vor semnala : intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 60-70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
 
De asemenea, vă reamintim că meteorologii au emis o informare meteorologică potrivit căreia începând de astăzi de la ora 10 și până mâine la ora 10, se vor semnala intensificãri ale vântului, ninsori moderate cantitativ la munte.
 
În intervalul menţionat, temporar vântul va avea intensificări în toată zona montană, cu viteze de peste 65...75 km/h, iar pe crestele cele mai înalte, rafalele vor depăşi 85...90 km/h.
 
Totodată, la munte vor predomina ninsorile, ce vor fi temporar viscolite şi mai însemnate cantitativ în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Pe parcursul zilei de duminică, va ninge, în general slab cantitativ, şi la altitudini mai joase în Maramureş şi trecător în Transilvania.
 
Unele intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, dar pe spaţii restrânse şi cu viteze de până la 50...60 km/h.



Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii