Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI - intervenții în forță pentru salvarea oamenilor afectati de ape

ro

19 Jun, 2016 16:27 1670 Marime text
În ultimele 24 de ore, 300 de pompieri, jandarmi și polițiști au intervenit în sprijinul cetățenilor și pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteo. 
 
La nivel național, au fost emise aproximativ 50 de avertizări/atenționări meteorologice și hidrologice, cod galben și cod portocaliu, emiterea acestora fiind în dinamică.
 
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a solicitat operaționalizarea grupelor operative și a comitetelor pentru situații de urgență, acolo unde s-au emis atenționări de fenomene hidro-meteorologice periculoase, astfel încât efectivele M.A.I. să fie mobilizate și să acționeze în cel mai scurt timp în sprijinul populației.
 
Astfel, conform procedurilor de intervenție, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative care s-au înregistrat în 41 de localități din județele Bacău, Cluj, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Suceava și Vrancea.
 
Situații deosebite s-au înregistrat în județul Hunedoara unde, în 15 localități, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații.
 
De asemenea, s-a acționat în 8 localități din județul Neamț pentru evacuarea apei din 4 case și 25 de curți.
 
În județul Suceava, în localitatea Horodnic de Jos, efectivele M.A.I. au sprijinit populația pentru evacuarea apei din 90 de gospodării. De asemenea, în aceeași localitate au fost evacuate preventiv 4 persoane, întrucât locuința acestora a fost avariată.
 
Totodată, în județul Vrancea, satul Lepșa, un grup de turiști (9 adulți și un copil), care riscau să rămână blocați într-o pensiune, a fost evacuat preventiv.
 
Poliția rutieră a deviat circulația pe rute ocolitoare pentru DJ 107 P, până la degajarea carosabilului de aluviuni. Autovehiculele surprinse în trafic au fost deblocate după o intervenție de aproximativ două ore.
 
Fenomenele hidro-meteorologice manifestate pe timpul zilei au produs doar pagube de ordin material, fără a se înregistra victime omenești.
 
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut prefecților să constituie comisiile de evaluare a pagubelor și, în cel mai scurt timp, să prezinte rapoartele în acest sens.
 
Structurile pentru situații de urgență rămân mobilizate în continuare, situația din teren și măsurile adoptate fiind monitorizate și coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, care funcționează în regim permanent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii