Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Mai aveţi multe de făcut şi păreţi săraci" Impresiile turiştilor străini de pe pachebotul Queen Victoria acostat, ieri, în Portul Constanţa

ro

24 Sep, 2012 10:56 2541 Marime text

Doar 80 de străini din cei peste trei mii care au ajuns cu un vas de croaziera la Constanţa au avut curiozitatea să vadă portul şi oraşul. Din păcate nu i-au amuţit frumuseţile locului, ba dimpotrivă. Problema este că nu sunt primii pe care îi dezamăgim.

Cu un gust amar, o turistă din Marea Britanie a spus duminică, pentru protv, în puţine cuvinte, care este părerea ei despre România.

Preferată de familiile regale, de milionarii lumii şi de diverse staruri de cinema, 'Queen Victoria' a acostat în Portul Constanţa. La bord se aflau trei mii de turisti, în general britanici, olandezi şi nemţi.

Câţiva au ieşit pe punte pentru câteva poze, ca să nu uite că, în drumul lor de trei săptămâni prin Europa, s-au oprit şi în Romania. Numai 80 au avut curajul să viziteze oraşul, dar s-au întors extrem de dezamăgiţi.

Îmi pare rău că spun asta 

"Cred că mai aveţi multe de facut pe aici şi păreţi foarte săraci. Îmi pare rău să spun asta, dar cred că dacă revin peste 25 de ani poate o să fie cu totul altfel", afirma o englezoaică.

În zona veche, oaspeţii au găsit muzeele închise şi un cazinou mereu în renovare din care se desprind bucăţi imense de tencuială. Mai mult, din cauza maşinilor parcate pe străduţele înguste, cele doua autocare au ramas blocate în trafic foarte aproape de intrarea în port.

Singurii care au savurat vizita au fost localnicii. De pe mal, au visat cu ochii deschişi că într-o bună zi vor avea şi ei câteva mii de euro ca să plece într-o astfel de excursie.

Din păcate, străinii care au fost dezamagiţi de Constanţa nu sunt, nici primii, nici ultimii. Acum câteva luni, nişte americani au stat la coadă la toaleta muzeului de istorie şi şi-au pasat din mână în mână singurul sul de hârtie igienică de la closet.

După o astfel de experienţă este greu de crezut că se vor întoarce la noi.
Sursa: protv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii