Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul Finta Fabiola, sancţionat pentru „întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor”

ro

26 Nov, 2015 11:34 1229 Marime text
 
În şedinţa din data de 25 noiembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei  Finta Fabiola, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, CSM a aplicat magistratului Finta Fabiola sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II - a din  acelaşi act normativ - „…întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.
Secţia a reţinut că, într-un număr foarte mare de cauze, doamna judecător a depăşit termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti, în unele dosare cu până la un an şi şase luni.
Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii