Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații ÎCCJ au decis Interceptările SRI rămân probe în dosarele aflate pe rol

ro

21 Mar, 2016 19:33 2217 Marime text
 
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis astăzi să păstreze ca probe la dosar interceptări realizate cu ajutorul SRI. Această hotărâre poate fi invocată de procurori şi în alte dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată.
 
Pe la sfârşitul anului trecut, Claudia Ciobănică şi Veronica Slăvilă, inculpaţi într-un dosar cu interceptări, au invocat la Curtea de Apel Bucureşti mai multe excepţii privind legalitatea actelor şi probelor strânse în faza de urmărire penală. Dosarul se judecă pe fond la Curtea de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află şi Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraţilor Cămătaru, potrivit agerpres.ro.
 
Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde avocaţii au cerut şi eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curţii Constituţionale care a decis că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de "alte organe specializate ale statului" decât organele de cercetare penală este neconstituţională.
 
Judecătorii de la instanţa supremă au respins însă contestaţia şi au hotărât ca interceptările realizate de ofiţerii SRI să rămână ca probe la dosar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii