Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrați europeni la Universitatea Andrei Șaguna

ro

20 Jun, 2013 20:55 904 Marime text
Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța are onoarea de a găzdui luni, 24 iunie, la ora 10.30, primul eveniment din cadrul programului „Schimb de magistraţi între ţările europene”. Șapte judecători şi procurori din Germania, Spania și Italia desfăşoară un stagiu de pregătire în România, care constă în cunoaşterea modului de funcţionare a instituţiilor implicate în activitatea sistemului judiciar din România.

Stagiul de pregătire va debuta cu manifestarea de la Universitatea „Andrei Șaguna”, unde judecătorii şi procurorii germani, spanioli şi italieni vor asista la o serie de prelegeri prin care le va fi prezentat sistemul juridic din România. Cadrele didactice ale Universităţii „Andrei Şaguna” – lector univ. dr. Dănuţ Neacşu şi judecător lector univ. drd. Mihaela Mocanu vor înfăţişa aspecte care ţin de Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Consiliul Suprem al Magistraturii Departamentul Naţional Anticorupţie și Avocatul Poporului, respectiv aspecte din dreptul civil.

Beneficiind de informațiile prezentate, magistraţii europeni vor asista în următoarele patru zile la şedinţe de judecată ale Curţii de Apel, Tribunalului şi Judecătoriei Constanţa.

În cadrul manifestării va fi lansat volumului „Medierea”, având ca autor pe lector univ. dr. Ana Bălan.
Sunt invitaţi să participe la eveniment parlamentari, oficialităţi locale, magistraţi, jurişti, studenţi şi cadre didactice ale Universităţii „Andrei Şaguna”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii