Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV. Mafia din Portul Constanţa. Şi din adâncuri (galerie foto+video)

ro

18 May, 2015 19:24 4251 Marime text
 
Pe 1 septembrie 2010, cargoul turcesc “Medy” s-a scufundat la patru mile marine cap travers de Tuzla. Încărcată cu 3.250 de tone de fier vechi, nava avea în tancurile de combustibil peste 22 de tone de motorină şi mai mult de două tone de ulei.
 
Imediat după scufundare au apărut semne de întrebare şi speculaţii conform cărora armatorul ar fi scufundat intenţionat vasul pentru a primi peste două milioane de dolari despăgubire din asigurare.
 
Cert este faptul că două echipaje de scafandri au intrat atunci în adâncuri, însă numai unul a ieşit la suprafaţă. Trei luni au zăcut în adâncuri trupurile lui Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu.
 
Ispas era angajat al ISU Dobrogea, scafandru profesionist, iar Zarafu fusese şeful scafandrilor Agenţiei Române de Salvări de Vieţi Omeneşti pe Mare. Adică oamenii cei mai învăţaţi cu apa şi cu adâncurile.
 
Jorj Unciuleanu, proprietarul firmei Hunters a fost acum condamnat. Cotidianul ZIUA de Constanţa vă pune la dispoziţie imagini de la căutările celor doi scafandri, filmate în urmă cu cinci ani.
 
Citeşte şi MAFIA AFACERILOR DIN PORTUL CONSTANȚA A UCIS DOI SCAFANDRI
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii