Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:22 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE şi SUA aniversează semnarea „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI”

ro

13 Sep, 2016 15:38 641 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada Statelor Unite în România marchează cea de-a cincea aniversare a semnării, la Washington, pe 13 septembrie 2011, a Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii.
 
„Declaraţia Comună reprezintă un punct de referinţă important pentru Parteneriatul nostru strategic, stabilind cadrul pentru cooperarea şi coordonarea în creștere dintre România și SUA, în vederea promovării securităţii, democraţiei, bunei-guvernări, oportunităţilor oferite de economia de piaţă şi a schimburilor culturale”, transmite MAE.
 
La 26-27 septembrie 2016, se va desfășura la Washington, cea de-a cincea sesiune anuală a Dialogului Strategic bilateral și respectiv reuniune a Task Force-ului dintre România şi Statele Unite pentru implementarea Declarației Comune. „Anticipăm o discuţie substanțială, care va marca progresele realizate în cei cinci ani de la adoptarea Declaraţiei Comune şi va formula priorităţile noastre comune pentru anul următor şi dincolo de acesta”, precizează MAE.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii