Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută aniversarea Zilei Mondiale a Televiziunii

ro

21 Nov, 2014 13:41 1407 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea Zilei Mondiale a Televiziunii, ca recunoaştere a importanţei acestei tehnologii de comunicare ce s-a dezvoltat în a doua jumătate a secolului al XX-lea şi care continuă să domine mass-media actuale.

Acum 25 de ani,  pentru România şi pentru români, televiziunea a devenit simbolul libertăţii şi al democraţiei, imaginile Revoluţiei din decembrie 1989 făcând ocolul lumii în timp real şi reintegrând ţara noastră în geopolitica timpului.

În lumea contemporană, marcată de globalizare şi de dezvoltarea fără precedent a comunicării, televiziunea  rămâne un mijloc esenţial de transmitere a informaţiei şi o constantă a vieţii cotidiene a fiecăruia dintre noi. Prin intermediul său, informaţia ajunge instantaneu pe toate continentele, oferind o platformă de dezbateri, creând curente de opinie,  semnalând probleme sau evenimente semnificative, cu impact la nivel regional sau global. Relaţiile internaţionale fac adesea obiectul ştirilor, interviurilor şi documentarelor, informând populaţia asupra deciziilor majore şi a situaţiilor de criză.

În decembrie 1996, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat data de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, în semn de sărbătorire a zilei în care s-a desfăşurat primul Forum Mondial al Televiziunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii