Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Românii care lucrează în Austria, cărora le-au fost reduse alocațiile pentru copii, pot cere sprijinul Centrului SOLVIT România

ro

30 Oct, 2018 10:56 1290 Marime text
Românii care lucrează în Austria, cărora le-au fost modificate alocațiile pentru copii în urma schimbărilor legislative adoptate de Parlamentul Austriei, pot cere sprijinul Centrului SOLVIT România în cazul în care consideră că sunt discriminați și li s-au încălcat drepturile.

Centrul SOLVIT România, aflat în coordonarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, are rolul de a soluționa, cu celeritate, probleme cauzate de încălcarea dreptului Uniunii Europene. Concret, în cazul în care identifică o încălcare a dreptului Uniunii Europene, Centrul SOLVIT România va contacta Centrul SOLVIT Austria, acesta din urmă fiind responsabil să contacteze autoritatea națională competentă pentru a identifica o soluție pentru problema semnalată.

Cetățenii se pot adresa Centrului SOLVIT România la următoarele date de contact:
-           prin completarea formularului online disponibil la adresa http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm
-           prin intermediul adresei de e-mail solvit@mae.ro
-           la numerele SOLVIT apelabile din străinătate – 0374300270 sau din România – 0800672507

„Prin intermediul activității desfășurate de SOLVIT România, serviciu pe care l-am relansat cu succes anul trecut, ne dorim să arătăm că cetățenii români sunt protejați și că reacționăm atunci când există orice semnal că ei ar putea fi trataţi incorect. În ultimul an, cazurile SOLVIT România au fost soluționate în proporție de 99%, patru cazuri din cinci fiind soluționate mai rapid față de termenul maximal de zece săptămâni prevăzut la nivel european“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Sursa foto: MAE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii