Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE. România, aleasă în funcția de vice-preşedinte al Conferinţei Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

ro

17 Sep, 2018 19:44 1065 Marime text

La 17 septembrie 2018, România a fost aleasă în poziţia de vice-preşedinte al celei de-a 62-a sesiuni a Conferinţei Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) - cel mai important for decizional al Organizației - care se desfăşoară în perioada 17-21 septembrie 2018, la Viena. Funcţia va fi exercitată de Reprezentantul permanent al României la organizațiile internaționale de la Viena, ambasadorul Cristian Istrate.

Alegerea în această poziţie reprezintă o recunoaştere a contribuţiei substanţiale şi constante a ţării noastre la activităţile AIEA, precum şi a potenţialului sectorului nuclear al României. Totodată, îndeplinirea responsabilităţilor de vice-preşedinte al Conferinţei Generale se subsumează acţiunilor menite să definească profilul României ca viitoare Preşedinţie a Consiliului UE în semestrul I 2019, la nivelul organizaţiilor internaţionale cu sediul la Viena, şi să contribuie la eforturile de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, precizează MAE.


Pe agenda actualei sesiuni a Conferinţei Generale figurează, printre altele, aspecte legate de garanţiile nucleare, siguranţa şi securitatea nucleară, cooperarea tehnică, dosarul nuclear nord-coreean.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii