Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Repatrierea unui grup de cinci cetăţeni români din Siria

ro

29 Jan, 2015 21:20 1574 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, astăzi, un grup de cinci cetăţeni români a fost repatriat, la cerere, din Siria, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut, precum şi cu cel al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), biroul Damasc.

Formalitățile de tranzitare a frontierelor siriană și libaneză au fost efectuate, ieri, cu sprijinul misiunii din Damasc, iar deplasarea din Siria în Liban, până la aeroportul din Beirut, s-a efectuat cu un autobuz pus la dispoziţie de OIM.

Cei cinci cetăţeni români au sosit la Bucureşti în cursul dimineţii de astăzi.

Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE reiterează, totodată, solicitarea către cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă consulară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii