Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE german Dezghețarea relațiilor dintre Ankara și Moscova nu afectează rolul Turciei în NATO

ro

08 Aug, 2016 15:27 1204 Marime text
Germania nu crede că o dezghețare a relațiilor dintre Ankara și Moscova va afecta rolul Turciei în interiorul NATO, a apreciat astăzi o purtătoare de cuvânt a diplomației germane, citată de Reuters.
 
Reprezentanta MAE german a spus că este important atât pentru Turcia, cât și pentru Rusia să comunice, date fiind situația din regiune și rolul celor două țări în eventuala încheiere a conflictului din Siria.
 
''Nu credem că apropierea dintre Turcia și Rusia va avea consecințe pentru parteneriatul de securitate din cadrul NATO. Turcia este și rămâne un partener important din interiorul Alianței'', a afirmat Sawsan Chebli.
 
Ea a adăugat că Ministerul de Externe german nu are cunoștință despre eventuala folosire a unor tehnici de tortură contra celor acuzați de implicare în tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie, din Turcia.
 
Reprezentanta diplomației de la Berlin, dar și o purtătoare de cuvânt a guvernului german au reafirmat că reintroducerea pedepsei cu moarte în Turcia ar anula candidatura țării la aderarea la Uniunea Europeană.
 
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan va merge mâine la Sankt-Petersburg într-o vizită oficială pentru a sparge gheața în relațiile cu omologul său rus Vladimir Putin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii