Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:23 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE - Atenţionare de călătorie în ţara piramidelor

ro

03 Jul, 2015 14:23 716 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în R.A. Egipt cu privire la situaţia creată de creşterea pericolului determinat de intensificarea luptelor în Sinaiul de Nord.

La data de 1 iulie 2015, luptele dintre insurgenţi şi forţele egiptene de apărare şi securitate, din zona localităţilor Rafah (la frontiera cu Fâșia Gaza) şi Sheikh al Zuweyd s-au soldat cu decesul a peste 100 insurgenţi, 17 militari şi un număr de victime din rândul civililor. Luptele au continuat şi în data de 2 iulie, când atacurile aviaţiei egiptene au determinat uciderea altor 22 de insurgenţi.

Având în vedere că în luptele din Sinaiul de Nord se foloseşte armament greu şi atacuri ale aviaţiei militare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să părăsească imediat zona şi, în cazul redeschiderii punctului de trecere al frontierei din localitatea Rafah, să nu încerce să tranziteze Sinaiul de Nord, în drum spre/dinspre Fâşia Gaza.
Totodată reamintim recomandările din avertismentul de călătorie pentru R.A. Egipt, de a nu încerca folosirea tunelurilor clandestine de la frontiera palestiniano-egipteană, tentativă pasibilă de pedeapsa cu închisoare pe viaţă, şi de a evita cu desăvârşire călătoriile în Sinaiul de Nord.

Situaţia din Sinaiul de Nord nu afectează excursiile, în grup organizat, în localităţile egiptene Sharm El Sheikh și Hurghada, cu respectarea recomandării de evitare a excursiilor opţionale şi deplasărilor în afara staţiunilor.
Pentru alte informaţii de interes, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro. Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii