Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE a activat Celula de Criză în urma accidentului rutier din Turcia

ro

14 Mar, 2016 19:45 1952 Marime text
 
În continuarea informaţiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe privind accidentul rutier din Turcia de astăzi vă informăm că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a fost activată Celula de Criză a MAE.
 
Familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru decesul cetăţenilor români şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor.
 
Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare.
 
În plus, alţi 3 răniţi au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre aceștia  se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați.
 
Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului.
 
Totodată, Celula de Criză menţine legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituţionale este implicat şi ataşatul de interne de la Ankara.
 
Citete și: Un microbuz cu 16 turiști români s-a accidentat în Turcia! Doi oameni au murit, 14 au fost răniți!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii