Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măcel cinegetic în Delta Dunării

ro

24 Feb, 2015 22:33 1096 Marime text
mistre_impus.jpgAsociaţia Generală a Vânătorilor (AGVPS) a trimis o adresă Ministerului Mediului în care atrage atenţia asupra unui măcel cinegetic care a avut în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2015, în Delta Dunării, conform Libertatea.ro.
 
În această perioadă aproximativ 200 de scroafe de mistreţ gestante au căzut pradă persoanelor avide de vânătoare. Vânătoarea a avut loc într-o perioadă în care s-a urmărit echilibrarea speciilor din Delta. Totuşi, Asociaţia Vânătorilor, arată în documentul transmis că, această măsură, decisă pentru combaterea populaţiilor de mistreţi care s-au înmulţit foarte mult, a fost luată ilegal şi imoral.

Ilegal, deoarece în Biosferă Delta Dunării vânătoarea este interzisă, iar pentru perioada în care interdicţia a fost suspendată nu a existat un studiu de impact, conform standardelor. Imoral, pentru că “stabileşte vânarea mistreţilor într-o perioada în care scroafele, în marea lor majoritate, sunt gata să fete sau au deja pui, în această zona”, a explicat AGVPS.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii