Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni se dă startul sesiunii admiterii de toamnă la Universitatea „Ovidius“

ro

07 Sep, 2012 15:27 2352 Marime text
Luni, 10 septembrie 2012, încep înscrierile pentru sesiunea de admitere la studii de licenţă în cadrul facultăţilor Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Sunt scoase la concurs peste 1.000 de locuri cu taxă, dintre care fără taxă: 4 locuri la Facultatea de Litere, dintre care 2 locuri la specializarea Limba şi literatura franceză - o limbă şi literatură modernă - italiană, portugheză, engleză, 2 locuri la specializarea Studii americane; 12 locuri la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, dintre care 3 la specializarea Fizică, 3 la specializarea Chimie, 6 la Chimie alimentară şi tehnologii biochimice; 15 locuri la Facultatea de Matematică şi Informatică, specializarea Matematică - Informatică; 12 locuri la Facultatea de Construcţii, dintre care 6 la domeniul de licenţă Inginerie civilă şi 6 la specializarea Inginerie economică în construcţii; 7 locuri la Facultatea de Arte, dintre care 3 la specializarea Interpretare muzicală (canto) şi 4 la Artele spectacolului (actorie). Totodată, sunt scoase la concurs câte un loc pentru candidaţii rromi la specializările Jurnalism (Facultatea de Litere), Teologie ortodoxă pastorală (Facultatea de Teologie), Administraţie publică (Facultatea de Drept şi Știinţe Administrative), Chimie (Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia petrolului), Informatică (Facultatea de Matematică - Informatică), Asistenţă farmacie (Facultatea de Farmacie), Inginerie economică în construcţii (Facultatea de Construcţii), Artele spectacolului - actorie (Facultatea de Arte). 
„Pentru sesiunea de admitere din luna septembrie oferta educaţională este diversificată la locurile cu taxă. Sunt şi facultăţi care nu mai au locuri disponibile pentru această sesiune, deoarece în luna iulie concurenţa a fost acerbă. Pentru sesiunea de admitere din septembrie sunt scoase la concurs şi locuri pentru învăţământul ID/IFR. Prima sesiune de admitere din luna iulie a fost un real succes, chiar dacă rata de promovabilitate a Bacalaureatului a fost scăzută. S-a constatat o scădere cu doar 2,11% a numărului studenţilor înmatriculaţi, faţă de aceeaşi sesiune a lui 2011. Sperăm ca şi în sesiunea din luna septembrie Universitatea „Ovidius” să fie prima opţiune a absolvenţilor de liceu”, a declarat rectorul Universităţii „Ovidius”, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.

Calendarul sesiunii de admitere septembrie 2012 este următorul:
10 – 16 septembrie - înscrieri la facultăţile care au probă de concurs
10 – 18 septembrie - înscrieri la facultăţile care au concurs pe bază de dosar
17 - 18 septembrie - susţinerea probelor de concurs
19 - 20 septembrie - afişarea rezultatelor.

Înscrierile se fac luni - vineri, între orele 9.00 - 17.00, sâmbătă şi duminică, între 9.00 - 13.00. 
Metodologia de admitere şi cifrele de şcolarizare pot fi consultate la adresa http://www.univ-ovidius.ro/admitere
Totodată, de luni, 10 septembrie, până pe data de 23 septembrie, se depun cererile de cazare pentru anul universitar 2012 - 2013. În intervalul orar 10.00 - 13.00, la sediul Ligii Studenţilor situat pe Bulevardul Mamaia, nr. 124, Cămin Nr. 2, mansardă, cam. 5, sunt aşteptaţi cei care doresc un loc în căminele Universităţii „Ovidius”. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii