Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina Învierii va fi adusă de la Ierusalim, pe mare

ro

25 Apr, 2016 16:02 2848 Marime text
 
Înalt Preasfinția Sa Teodosie a anunțat, astăzi, că Lumina Învierii va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română.

Ulterior,  va ajunge şi la constănţeni. Lumina va poposi în Portul Turistc Tomis, de unde va fi adusă, pe mare de ÎPS Teodosie la Cazino. De aici, făcliile cu lumina sfântă vor ajunge în parcul arheologic, pe lângă Arhiepiscopie, unde va fi slujba.

IPS spune că Învierea Domnului are o semnificație deosebită pentru Dobrogea, deoarece aici a fost adusă pentru prima dată de Sf. Andrei.

”Învierea lui Hristos este începutul învierii noastre. Ne pregătim și ne căim pentru cele săvârșite ca să inviem și noi la fel ca Isus”, a declarat IPS Teodosie.

 
Lumina va ajunge în portul Tomis, în jurul orei 23.40, iar de acolo pe mare va ajunge la Cazino. Corul Armonia va cânta ”Hristos a înviat”.
 
Stațiunea Mamaia are două capele. În toamnă vor fi construite două biserici. La capela de la intrarea în stațiune va fi oficiată slujba de Înviere.

”Să ne umplem de lumină. Dumnezeu ne dăruiește arvuna Învierii. Nu există adevăr mai puternic decât cel al Învierii. Învierea ne îmbracă în haina de Luminiă. De aceea dăruim lumina adusă de la ierusalim. Haină de lumină. Să fie pace în case. Să ne iertăm păcatele. Să cercetăm pe cei bolnavi. Să avem bucuria împărtășirii noastre”, a declarat Teodosie.

 
Ips Teodosie spune că în acestă seară trebuie să ne distrăm puțin.
 

”Cluburile sunt locuri de pierzanie”, a transmis IPS Teodosie tinerilor care merg în cluburi.

 
Prima parte a slujbiei de Înviere va fi afară, în toate bisericile. 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii