Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban răsuflă ușurat! ICCJ l-a scăpat de un dosar!

ro

26 May, 2016 21:02 1410 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv ieri, să respingă contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind ridicarea controlului judiciar în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Se pare că acesta i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara acestui an.
 
Magistraţii instanţei supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia fiind definitivă. Orban a fost trimis în judecată fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind înregistrată pe rolul ÎCCJ. Omul de afaceri căruia i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu, potrivit unor surse judiciare.
 
Procurorii DNA au anunţat, pe 11 aprilie, că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.
 
Ludovic Orban şi-a dat demisia din postul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a decis cercetarea sa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii