Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța. Lucrările pentru amenajarea noii secții de radioterapie, finalizate până la sfârșitul anului. Ce a declarat președintele CJC, Horia Țuțuianu

ro

22 Mar, 2018 17:28 1623 Marime text
Pentru realizarea noii secții de radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, lucrările continuă, conform calendarului.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, în cursul acestei săptămâni, sursa veche de cobalt, care a expirat în luna aprilie 2016, a fost dezafectată și transportată în condiții de maximă siguranță, la Institutul Nuclear Pitești.

”Potrivit calendarului asumat, etapa următoare presupune igienizarea și pregătirea buncărului pentru amplasarea acceleratorului linear de particule. Contractul de furnizare al echipamentelor l-am semnat anul trecut în luna noiembrie. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 1,8 milioane de euro. Sperăm ca până la finele anului aceasta secția să fie funcțională“ - a mai precizat Horia Țuțuianu. 

UPDATE. Oficial de la Spitalul Județean Constanța 

Lucrările pentru  realizarea noii secții de radioterapie din cadrul Spitalului Judetean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța  continuă. In cursul acestei săptămâni, sursa veche de cobalt a fost dezafectată și transportată în condiții de maximă siguranță, la Institutul Nuclear Pitești. De întregul proces s-a ocupat o echipă de specialiști din cadrul Institutului. Demontarea sursei  a durat mai multe ore iar pentru scoaterea acesteia din buncărul Spitalului a fost nevoie de o macara. Termenul de valabilitate al sursei de cobalt a expirat la începutul lunii aprilie 2016 și tot atunci a fost suspendată activitatea de radioterapie.  

Conform proiectului, urmează igienizarea și pregătirea buncărului pentru amplasarea acceleratorului linear de particule. Contractul pentru achiziționarea unui aparat performant de radioterapie a fost semnat în luna noiembrie, 2017. Echipamentele urmează să fie furnizate de către compania Elekta Limited UK.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii