Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:57 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Lucian Ovidiu Jeca, controlor vamal, trimis în judecată

ro

05 Jun, 2015 10:19 615 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov  au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului JECA LUCIAN-OVIDIU, controlor vamal principal în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

- luare de mită, în formă continuată(două acte materiale),
- abuz în serviciu, în formă continuată(două acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În data de 23 aprilie 2014, inculpatul Jeca Ovidiu Lucian, în calitate de controlor vamal principal aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a pretins unei persoane suma de 100 de lei pentru a nu-i percepe  suma de 850 de lei, reprezentând TVA de 24%, calculat la suma de 1.000 de dolari canadieni, declarată de expeditorul unui colet.
În final, inculpatul Jeca Ovidiu Lucian a primit de la acea persoană suma de 50 de lei din cei 100 de lei pretinși.
Prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a cauzat un prejudiciu de 850 de lei bugetului de stat.

La data de 19 mai 2015, inculpatul Jeca Ovidiu Lucian, în aceleași condiții, i-a pretins unei alte persoane suma de 75 de lei pentru a nu-i percepe 148 de lei, reprezentând TVA de 24% raportată la suma de 150 de dolari americani (615 lei), declarată de către destinatarul coletului.

În aceeași zi, inculpatul a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la persoana respectivă suma de 65 de lei, cauzând astfel, prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, un prejudiciu de 148 de lei bugetului de stat.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii