Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce li se pregăteşte Lovitură pentru şoferii care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria

ro

17 Aug, 2015 12:29 2218 Marime text
 
Parlamentarii vor să le interzică şoferilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile. În acest sens a fost depus la Parlament un proiect de lege ce urmează să fie dezbătut în sesiunea din toamnă, potrivit digi24.ro.

Potrivit proiectului de lege, semnat de 10 parlamentari PSD, care completează Ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, „autovehiculele şi remorcile înmatriculate în Bulgaria, deţinute de persoane care au domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice o perioadă maximă de 90 de zile, de la introducerea acestora în ţară."

În această perioadă, „utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înamatriculate în Bulagria trebuie să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România". 

„Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară, şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate", spune Ioan Munteanu, deputat PSD, iniţiatorul legii, citat de digi24.ro.

Potrivit iniţiatorilor, în acest moment, în România circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Pe lângă faptul că proprietarii evită taxa de înmatriculare, apar probleme mari când provoacă accidente rutiere.

Proiectul de lege urmează să fie dezbatut, imediat după începerea sesiunii parlamentare, acesta fiind trimsi la comisiile de specialitate din Senat pentru avize şi raport. 



Sursa: digi24.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pamfil 18 Aug, 2015 11:37 Nu e chiar asa flacai. Eu am facut accident cu masina inmatriculata in bulgaria si n am intampinat nici o problema cu asigurarea. Nu va mai luati dupa agitatori , zvoneri si raspandaci
  • Ileana 17 Aug, 2015 22:19 Pentru intelegerea tuturor, majoritatea masinilor inregistrate in Bulgaria care circula in Romania sunt pericole publice, jafuri fara valoare care nu au asigurari Si nu respecta Legislatia.
  • unu care conduce o bulgaroaica! 17 Aug, 2015 15:56 Pentru cultura domnului deputat PSD Ioan Munteanu, lumea te-a ales sa sustii proiecte de legi in favoare poporului nu contra lui!Toti parlamentari si deputati nu isi merita salariul,ar trebui sa va dati demisia toti!Scoate-ti taxa si atunci imi inmatriculez masina in Romania!