Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovitură dată prin modificarea Codului Rutier Uite ce-i așteaptă pe şoferii care îşi cumpără maşini noi

ro

17 Aug, 2016 07:41 5542 Marime text
Lovitură pentru şoferii care îşi cumpără autoturisme noi. Odată cu modificarea Codului Rutier, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, şoferii care cumpără o maşină ale cărei taxe nu sunt plătite la timp, nu vor putea circula cu ea şi vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei.
 
Potrivit economica.net, noul proprietar are la dispoziție un termen de 60 de zile în care trebuie să-și achite taxele după ce a cumpărat autoturismul. În caz contrar, înmatricularea se suspendă de drept, iar mașina nu va putea fi folosită. Polițistul de la Rutieră va ști dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru că instituțiile vor comunica între ele.
 
Astfel, datele de la serviciul de înmatriculări și de la RAR ajung la organele fiscale, care la rândul lor trimit mai departe situația cu fiecare nou proprietar al mașinii care nu apare că și-ar fi plătit la timp taxele.
 
Dacă un șofer va fi prins la volanul unei mașini cu înmatricularea suspendată, fapta sa va fi considerată contravenție, iar el ar putea primi între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1.125 de lei și 2.500 de lei. Totodată, șoferului îi va fi reținut și certificatul de înmatriculare și i se va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, se vor reține și plăcuțele de înmatriculare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii