Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul olimpic al României, pe podium la a XX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină Certamen Ovidianum Sulmonense

ro

15 Apr, 2019 20:17 1334 Marime text
La a XX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină Certamen Ovidianum Sulmonense, lotul olimpic al României a urcat din nou pe podium, continuând tradiţia rezultatelor excelente înregistrate la această competiţie. Performanţa a fost realizată de Sorana-Diana Plotogea, elevă a Colegiului Naţional "Gh. Vrânceanu" din Bacău, laureată cu premiul al III-lea şi premiul pentru cea mai bună traducere.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, țara noastră a fost reprezentată de o echipă a cărei componenţă este următoarea: Sorana-Diana Plotogea şi Cristina-Silvia Dorodici (Colegiul Naţional "Gh. Vrânceanu" din Bacău), Viviana-Gabriela Murgoci (Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Bucureşti), Maria Pânzaru (Colegiul Naţional "A. T. Laurian" din Botoşani), Ioana-Alexandra Bitire (Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău) şi Ştefan-Cristian Şimon (Colegiul Naţional "Doamna Stanca" din Satu Mare).

„Componenţii lotului au fost selectaţi în cadrul competiţiei naţionale Ovidianum 2018. Timp de un an, din momentul declarării câştigătorilor selecţiei naţionale, aceştia au urmat un program susţinut de pregătire, în vederea participării la olimpiadă. Procedura de selecţie şi pregătire se aplică în fiecare an.

Pentru ediţia din acest an, pregătirea şi însoţirea lotului au fost asigurate de profesoarele Florentina Neculau (Colegiul Naţional "Gh. Vrânceanu" din Bacău) şi Coca Dorica (Colegiul Naţional "A. T. Laurian" din Botoşani)” - se arată în comunicatul transmis de Ministerului Educației Naționale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii