Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loteria Română trece în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

ro

07 Oct, 2015 14:04 962 Marime text
Guvernul a stabilit, astăzi, o serie de măsuri care „vor permite o mai bună administrare a domeniului jocurilor de noroc și o aliniere la recomandările UE și la practicile internaționale aplicabile pieței specifice”. Astfel, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc va deveni autoritate cu un grad de independență ridicat de reglementare și coordonator unic al jocurilor de noroc din România, fapt ce va permite armonizarea legislației naționale cu recomandările, legislația și practica europeană în acest domeniu,  se arată într-un comunicat al Guvernului, remis ZIUA de Constanţa.
 
„Ordonanța stabilește competența Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc de a administra monopolul de stat din domeniul jocurilor de noroc. În acest sens,  Oficiul va prelua în coordonare Compania Națională Loteria Română SA, ceea ce va crea premisele unei îmbunătățiri a funcționării acesteia, având în vedere experiența acumulata de Oficiu privind specificul și dinamica dezvoltării segmentului de piață în care operează. Modificările operate prin actul normativ adoptat astăzi vor permite o administrare transparentă a Companiei Naționale Loteria Română SA, conform principiilor piaței concurențiale, o mai bună previzionare și colectare a taxelor datorate bugetului de stat, prin folosirea conformă a dreptului de exclusivitate al statului în domeniul jocurilor de noroc”, potrivit sursei citate.

Loteria Română SA se va reorganiza conform principiilor de guvernanță corporativă, sens în care se va institui într-o perioadă de doi ani, după evaluarea și analizarea activității companiei, o conducere corporativă de tip dualist, recrutată conform prevederilor legale în vigoare (OUG nr. 109/2011), cu stabilirea unor criterii de performanță și alegerea celor mai bune soluții pentru exploatarea exclusivității de care dispune, precum a și celorlalte produse și servicii existente în piața concurențială.

Sursa foto: stiri-actuale.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii