Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Corbu, chemați să doneze sânge

ro

20 Sep, 2016 09:21 1102 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Primăria Corbu organizează sâmbăta aceasta, pe 24 septembrie, între orele 08.30- 13.30, o acţiune de donare de sânge.
 
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Corbu şi localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de transfuzii de sânge.
 
Sunt acceptate ca donatoare persoanele sănătoase cu vârste între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.
 
Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
 
- șapte tichete de masă pentru produse alimentare;
 
- o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţa în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
 
- decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Ti-a placut articolul?

Comentarii