Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locotenent colonel Ionuţ Godeanu –„Mamă frumoasă, primul meu Rai!” (galerie foto)

ro

08 Mar, 2016 13:01 2310 Marime text
 
Locotenent colonel Ionuţ Godeanu din cadrul Ministerul Apărării Naţionale a transmis mamei sale o scrisoare emoţionantă prin care îşi exprima dragostea şi recunoştinţa faţă de persoana care i-a fost toată viaţa, aşa cum spune el, primul său Rai. 
 
„Mă trag din neam de rucăreni, oameni simpli şi cu faţa spre Dumnezeu. Mama a crescut cinci copii, 13 nepoţi şi şase strănepoţi, iar tata este omul muntelui. Poate că tocmai locurile natale şi educaţia primită ne-au făcut pe noi, cei trei feciori, să luăm calea cătăniei şi să devenim, pe rând, militari de carieră.
 
Trei baieţi plecaţi de la munte şi-au început cariera în Armată ca tanchişti şi acum, trei bărbaţi işi urmează cariera servindu-şi Patria la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, din Breaza, în Comandamentul Forţelor Întrunite şi în Direcţia informare şi relaţii publice.
 
De opt ori, numele Godeanu a reprezentat România în misiuni externe, sub drapelul ONU sau al NATO. Împreună, aproape şase ani, unul dintre noi a fost departe de cea care ne-a dat viaţă.
 
Femeie miloasă şi bisericoasă, draga noastră mamă ne-a purtat grija şi ne-a dus dorul, luându-ne în rugaciunile ei, de fiecare dată când Ţara ne-a trimis să luptăm pe tărâmuri străine, departe de familie şi de cei dragi. Cu lacrimi calde ne-a petrecut la plecare şi apoi, cu fericire şi multumire către Dumnezeu, ne-a întâmpinat de fiecare dată. Sprijin în această perioadă i-au fost cele două surori mai mari cărora le multumesc.
 
Mama nu s-a aventurat niciodata mai departe de capitală, unde drumul vieţii m-a adus pe mine, mezinul familiei, căci marea ei dragoste am fost noi, copiii. Nu a văzut niciodata marea şi, la cei şaptezeci si opt de ani, poate că nici nu mai contează asta. Deşi, mai avem timp…
Îi mulţumesc de fiecare dată cand am ocazia şi astăzi, cu atat mai mult, că ne-a crescut în felul ei drept şi bun, că ne-a călăuzit paşii şi ne-a ajutat să devenim ceea ce suntem în prezent.
 
Sărut mâna ta, cea îmbătrânită de griji şi de dorul de noi, mamă dragă!
 
Locotenent colonel Ionuţ Godeanu, mezinul”, a fost scrisoarea transmisă de bărbat pentru mama sa. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii