Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Comitetul Executiv Liviu Dragnea şi Rovana Plumb îşi dispută astăzi şefia PSD

ro

22 Jul, 2015 11:18 1356 Marime text
Social-democraţii, reuniţi în Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, programat să aibă loc astăzi, la ora 15.00, la sala grupului PSD din Camera Deputaţilor, ar trebui să decidă dacă vor organiza congresul în această toamnă.
Liviu Dragnea este cel care a calificat drept o greşeală retragerea lui Ponta din fruntea partidului şi a contestat decizia de a o desemna pe Rovana Plumb drept succesor, susţinând că interimatul nu este reglementat în statutul formaţiunii, iar pasul în spate făcut de premier lasă un loc gol la vârful PSD. El a pledat pentru tranşarea problemei de către CExN. Ieri, el şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului, intrând în competiţie directă împotriva preşedintelui Consiliului Naţional, Rovana Plumb, care a condus partidul încă de la plecarea lui Victor Ponta în Turcia, pentru operaţia la genunchi. Cu toate acestea, coordonatorul politic al PSD a susţinut că demersul său nu este îndreptat împotriva premierului Ponta, pe care îl sprijină în continuare, fiind camarazi. El a exlus varianta unui al treilea candidat.
Dragnea a mai spus că, dacă va obţine votul colegilor din CExN, va prezenta un plan concret de acţiuni atât politice, cât şi administrative, insistând că este vorba despre o preluare temporară a atribuţiilor, întrucât funcţia de preşedinte PSD poate fi ocupată doar în urma Congresului. Votul din CExN va fi secret.
Rovana Plumb, preşedinte al Consiliului Naţional, i-a criticat pe colegii care au lansat atacuri prin intermediul presei, pe motiv că aceştia aduc atingere intereselor formaţiunii şi fac jocurile adversarilor politici. Plumb a făcut apel la unitate, în repetate rânduri, precizând că ea ştie să lucreze doar în echipă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii