Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD, un partid unde funcţia bate tot! Liviu Dragnea, noul şef interimar. Legăturile cu Constanţa şi Nicuşor Constantinescu

ro

22 Jul, 2015 18:45 2571 Marime text
 
Liviu Dragnea a obţinut şefia interimară a PSD, în detrimentul Rovanei Plumb. Social democratul de la Teleorman a fost susţinut public de fostul şef al partidului-mamut, Ion Iliescu.

Senatorul de Constanţa, Nicolae Moga a propus în Comitetul Executiv ca Ecaterina Andronescu să conducă în perioada până la Congres, în timp ce Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan şi-au anunţat sprijinul pentru Liviu Dragnea.

Dragnea le-a spus colegilor că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului în cadrul Comitetului Executiv, dar că această perioadă de interimat este pe perioadă fixă, până la organizarea Congresului PSD. El s-a asigurat şi că Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, nu va avea o problemă dacă Rovana Plumb nu va ajunge preşedintele PSD.
 
Dragnea a spus ieri, după ce a băut un pahar de vin rece cu Oprea, că acesta nu se va implica în stabilirea preşedintelui PSD. Dragnea a avut joia trecută o discuţie de patru ore cu Ponta, la finalul căreia şi-a menţinut hotărârea de a candida la Comitetul Executiv pentru funcţia de preşedinte PSD.
 
Candidatura lui Dragnea este văzută şi ca o luptă între teritoriu şi centru, mulţi lideri de organizaţii judeţene fiind nemulţumiţi că în ultimii ani toate deciziile majore s-au luat la Bucureşti, fără consultarea prealabilă a celor din teritoriu.
 
Cu toate acestea, Liviu Dragnea are şi o problemă majoră, el fiind condamnat în acest an la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Primul termen din recurs a fost deja stabilit pentru luna septembrie a acestui an, deci este posibil ca până la finele anului să existe o decizie definitivă a instanţei în ceea ce-l priveşte pe Dragnea.
 
Cu toate acestea, social-democraţii consideră că acesta nu este un impediment pentru candidatura lui Dragnea la şefia partidului. Coordonatorul politic al partidului a fost iritat de campania media declanşată împotriva sa şi alimentată din interiorul partidului, dar şi de declaraţiile lui Ilie Sârbu care a afirmat că Dragnea nu are nicio calitate în partid pentru a cere convocarea Congresului.
 
Mai mult, relaţia Dragnea - Ponta scârţâie serios de mai bine de un an de zile, dar Dragnea a evitat să iasă la bătaie directă împotriva lui Ponta. Premierul nu l-a informat pe Dragnea nici în momentul retragerii sale din fruntea PSD, gest catalogat de Dragnea drept o greşeală.

Citeşte şi DRUMURILE LUI NICUȘOR CONSTANTINESCU MERG CĂTRE BUZUNARUL DE LA PIEPT AL LUI DRAGNEA

LIVIU DRAGNEA - „ÎMI PARE FOARTE RĂU CĂ NICUȘOR NU E AICI”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii