Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea a făcut un nou cadou primarilor și șefilor de consilii județene

ro

10 Jun, 2014 22:55 1600 Marime text
Planurile de urbanism și de amenajare a teritoriului nu vor mai face obiectul dezbaterilor publice.

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, a anulat printr-un ordin obligația ca planurile de urbanism și de amenajare a teritoriului să fie puse în dezbatere publică. Potrivit HotNews, ordinul de ministru a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial numărul 425 și abrogă o prevedere expresă potrivit căreia documentaţiile de urbanism şi de amenajare a teritoriului care se aprobă fără consultari publice sunt „nule de drept”.

Ordinul a fost semnat de Liviu Dragnea pe 30 mai. Potrivit HotNews, ordinul abrogă un articol dintr-un Ordin al ministrului dezvoltării din anul 2010.

Prin modificarea survenită, primarii, consiliile locale și șefii de consilii județene nu mai sunt datori să organizeze dezbateri publice pe marginea unor proiecte imobiliare sau de infrastructură - fie ele controversate sau nu.

Este de menționat că nu de puține ori la momentul dezbaterilor publice cetățenii afectați de astfel de proiecte puteau exercita presiuni publice asupra edililor pentru a respinge planurile de urbanism care încălcau legislația.

Să nu uităm că Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării și președinte executiv al PSD, a mai făcut săptămâna trecută un cadou aleșilor locali, aprobând o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern prin care elimina filtrele birocratice din calea investițiilor cerute de primari, potrivit HotNews.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii