Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Şcoala politică de vară. Femeile PSD, în costume populare. (galerie foto+video)

ro

25 Aug, 2017 09:56 6078 Marime text

Azi au loc lucrările Şcolii Politice de Vară a organizaţiei de Femei a PSD.



Printre evenimentele de azi se număra expoziţia de pictură „Floare de rouă”- artist Paul Surugiu (Fuego) dar şi o expoziţie de costume populare din cele 8 zone etnografice ale României. De asemenea, va avea loc dezbaterea pe tema „Unitate în diversitate”, moderată de Viorica Dăncilă, preşedinte OFSD.


UPDATE 11.20:

"Azi am început cu o acțiune dedicata României şi românilor. Să faceți în județele dumneavoastră cât mai multe acțiuni dedicate portului nostru popular. Când vom face Ziua Naționala la Bruxelles, toți vom purta costume populare. Să fiți mândre că sunteți social democrate. Atâtea persoane şi-au pus încrederea în noi. Şi trebuie să realizăm ceea ce ne-am propus", a punctat Viorica Dăncilă.  

                     
„Organizația femeilor PSD va spune mereu prezent atunci când partidul o va cere. Ne propune pe viitor să reprezentăm 50 la suta în partidul PSD" a mai adăugat preşedinta organizaţiei de femei PSD, Viorica Dăncilă.

UPDATE 11.10:  "Sunt convinsa ca această scoală de vară va fi de un real succes" , a mai adăugat Doina Pană.       
                
Vicepreședinte PSD, Ecaterina Andronescu mulțumește tuturor de prezenţă.    
                   
"Dragi colegi bărbați, nu aveţi nici o șansă să câștigați în faţa noastră, a femeilor. Bărbații trebuie să ne sprijine în ceea ce facem" , susține Ecaterina Andronescu. Ea propune ca şi anul viitor, când se fac o suta de ani de la Marea Unire, femeile PSD să poarte costumul popular.

UPDATE 11.00:

"Şcoala de vară pentru noi chiar este o şcoală. Acum ne pregătim de preşedinţia UE. Avem atâtea lucruri minunate cu care trebuie să ne mândrim. Suntem la guvernare şi avem o responsabilitate uriaşă. La ora actuală mă bat cu ONG-uri, care dezinformează, care nu au nici un mobil, în afară de finanţare. De aici, trebuie să plecăm cu nişte adevăruri. Vreau să ştiţi exact că nu vom putea asigura lemne de foc pentru populaţie" a punctat Doina Pană.

UPDATE 10.55:

"Vreau să vă spun că sunteți cele mai frumoase femei din România, iar costumul popular pe care il purtați vă desăvârșește" a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.


Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, susține că „femeile sunt o forță”.


UPDATE 10.50:

"Azi la Constanţa se întâlnește România la feminin. Alegând să purtăm portul popular demonstrăm că suntem români şi iubim România. Am avut o misiune pe care am dus-o la capăt: aceea de a dezvolta România. Noi femeile am găsit mereu soluții în ceea ce privește dezvoltarea României. Dumneavoastră aveți o mare responsabilitate de a face toate eforturile ca să ne putem îndeplini obiectivele. Dacă avem construcție, avem dezvoltare. Noi suntem o forță", a menționat ministrul Rovana Plumb.                        


UPDATE 10.40: 

"Să ne spunem problemele, că de aceea ne-am întâlnit. Este nevoie de egalitate de şanse şi de gen. Femeile PSD să meargă înainte pentru binele societăţii. Ne ghidăm după demnitate şi încredere. Mulţumim doamnelor din diaspora că sunt cu noi. Egalitatea de gen să fie la ea acasă" a transmis Mariana Gaju. 

     
Victor Negrescu,
ministru delegat pentru Afaceri Europene a declarat: "Trebuie să ne schimbăm atitudinea când vine vorba de egalitatea de şanse. Femeile din Romania au un cuvânt de spus în ţară".

UPDATE 10.30: Mariana Gaju a mulţumit conducerii organizaţiei de femei a PSD că au ales ca Şcoala de vara să se desfăşoare la Constanţa.

UPDATE 10.20: Printre personalităţile prezente la eveniment se numără senatorul Nicolae Moga, senatorul Liviu Tit Brăiloiu, Mariana Gaju, preşedintele prganizatiei de femei PSD-Constanţa şi Viorica Dăncilă, președintele organizaţiei de femei PSD România.

„Nu facem şcolile de vară doar să ne întalnim, dar şi să încercam sp promovăm România şi produselor românești" a spus Viorica Dăncilă, preşedinta organizaţiei de femei PSD.

              
Sevil Shaidehh a salutat femeile PSD spunându-le să considere Constanţa a doua lor casa.

UPDATE 10.15: Femeile PSD aplaudă în timp ce este interpretat imnul PSD.

Între timp, a ajuns şi Eugen Teodorovici, fost ministrul al Finanţelor.

UPDATE 10.05: Şcoala de vară a început cu imnul de stat, interpretat live de Daria Gadea de la Colegiul de Artă "Regina Maria".

UPDATE 10.00: Școala de vara a început. Femeile organizaţiei PSD au ajuns la Pavilionul Expoziţional îmbrăcate în costume naţionale. Este prezentă şi Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educaţiei. Printre femeile PSD se află şi Sevil Shhaideh, Vicepremierul României. De asemenea, la eveniment participă Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, Mirela Matichescu, administratorul județului Constanţa, Rovana Plumb, Ministrul Mediului, Daniel Florea, primarul Sectorului 5 Bucureşti dar şi Decebal Făgădău, primarul Constanţei.   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii