Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Membrii Colegiului Prefectural Constanţa, convocaţi astăzi în şedinţă (galerie foto)

ro

29 Nov, 2017 12:05 2063 Marime text
Şedinţa Colegiului Prefectural, programată astăzi, 29.11.2017, a început.

UPDATE 7 : Legat de sezonul rece, DSP va trimite mesaje către medicii de familie şi mediatorii sanitari în caz de urgenţă. Sunt pregătiţi să distribuie vaccinul antigripal. Sunt peste 91.000 de doze.

UPDATE 6: Protocol cu poliţia autostrăzi: Au fost verificate utilajele şi stocurile de materiale. Nu au fost înregistrate nereguli. Pentru drumurile naţionale există 30 de utilaje proprii şi alte 40 închiriate în cadrul unui acord, stoc de 3800 de tone de sare, 11 utilaje de deszăpezire, 2400 de panouri parazăpezi montate şi 119 seturi de semnalizare pentru sezon rece. Pe utilaje sunt montate sisteme GPS. Astfel vor fi monitorizaţi prezentatorii şi în vederea deconturilor a 54% din totalul parazăpezilor montate în județul Constanţa.
 
Şenilata DRDP destinată salvării vieților omeneşti va fi pusă la dispoziţie şi anul acesta.

UPDATE 5: Secţia autostrăzi este pregătită să intervină. Au utilaje proprii şi un contract cu un agent economic. De asemenea, au şi material care poate fi folosit.

UPDATE 4: Constantin Dima de la IJJ a declarat că 60 de jandarmi sunt pregătiţi să intervină şi de la gruparea de jandarmi pe timpul sezonului rece.

Laurenţiu Bădescu de la SAJ: "Asigurăm cu 30 de echipaje intervențiile în judeţ. Ambulabtele sunt echipate, la fel şi echipajele şi stocul de materiale medicale necesare. Se va interveni şi la cazurile sociale care vor fi transportate la UPU pentru îngrijiri."

UPDATE 3: Capacitatea logistică a forţelor proprii pentru participare la actiuni: la nivelul municipiului Constanţa, vor acţiona patru jandarmi până la 18, cu 4 autospeciale şi un autobuz, la Mangalia până la 10 jardarmi, de asemenea şi la Medgidia, plus autospeciale iar la Cernavoda până la 20 plus de autospeciale.

UPDATE 2: Jandarmeria este şi ea pregătită să sprijine eforturile celorlalte instituţii şi structuri pentru a combate efectele sezonului rece.

În urmatoarea perioadă, vor participa la acţiuni de căutare şi salvare a persoanelor blocate în trafic, la evacuarea populației, asigurarea infrastructurii critice, transportul şi însoţirea mijloacelor de intervenţie, măsuri de ordine publică pentru zone afectate.

UPDATE: Cu privire la situația pentru pregătirea sezonului rece, Daniel Popa de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, spune că planul de măsuri este publicat pe site-ul ISU Dobrogea.

Daniel Ciocan, şeful cabinetului IPJ a declarat: "Se va realiza un exercitiu de activare a Comandamentului de Iarnă. Pentru persoanele care vor rămâne blocate în maşini, trebuia ca primariile să identifice spaţii pentru cazarea persoanelor şi parcarea mașinilor."
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii