Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Protest în faţa Parlamentului României împotriva modificărilor aduse Codului de procedură penală

ro

18 Jun, 2018 18:54 1560 Marime text
Un protest are loc în această seară în fața Parlamentului, intrarea parc Izvor, în timp ce în Camera Deputaților se votează Codul de Procedură Penală.

"Modificările cu dedicație aduse Codului de procedură penală vor intra luni în dezbaterea Camerei Deputaților, forul decizional, după ce miercuri au fost adoptate, aproape fără nicio dezbatere, de Senat.
 
Actul normativ figurează la punctul 1 pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei, programată să înceapă la ora 16:00. Anterior intrării în plen, Codul de procedură va fi discutat în viteză, la ora 12:00, în comisia specială condusă de Florin Iordache.
 
Modificările controversate aduse Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri de Senat cu 74 de voturi ”pentru” și 28 ”împotrivă”. Senatorii au aprobat toate modificările propuse în raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache. Niciunul dintre amendamentele Opoziției respinse în comisie nu a trecut în plen.
 
Printre noile prevederi se numără articole cu dedicație pentru politicieni sau oameni influenți, precum Liviu Dragnea sau Dan Voiculescu, dar și amendamente prin care cei care comit fapte penale primesc noi instrumente în lupta cu justiția, fiind efectiv avantajați în fața anchetatorilor" - se arată în mesajul transmis pe Facebook de grupul Reuşim pentru România. .

Sursa foto-video: facebook/Reuşim pentru România

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii