Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Noi controale printre șoferi

ro

28 Nov, 2013 16:21 1660 Marime text
Peste o sută de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, seara trecută, în cadrul unei acțiuni de verificare desfășurată de polițiștii constănțeni. Controlul periodic are ca scop prevenirea accidentelor rutiere ce au loc pe fondul consumului de alcool. Numărul tot mai ridicat al accidentelor rutiere care se petrec pe fondul consumului de alcool i-a determinat pe polițiștii constănțeni să desfășoare noi controale în trafic. Seara trecută, peste o sută de conducători auto au fost verificați cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei.
“Scopul acestei acțiuni este prevenire a accidentelor rutiere care se produc pe fondul consumului de băuturi alcoolice. La acțiune au participat 25 de polițiști și până în acest moment am testat peste 100 de conducători auto”, a declarat Cristina Vasile, purtător de cuvânt Poliția Rutieră.
Șoferii care au fost depistați cu alcoolemie peste 0.11 la mie s-au ales cu puncte de penalizare, amenzi sau chiar cu permisele suspendate.  Acțiunile polițiștilor vor fi demarate periodic pentru ca șoferii să conștientizeze riscurile la care își expun viețile dacă vor conduce sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii speră ca  aceste controale să reducă numărul evenimentelor neplăcute ce au loc pe șoselele constănțene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii