Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Gheorghe Zamfir, regele naiului, va cânta miercuri seară la Teatrul de Vară din Jupiter

ro

23 Jul, 2012 15:21 1512 Marime text

Pentru prima oară la Teatrul de Vară, maestrul Gheorghe Zamfir vine să încânte audiența cu faimoasele acorduri de nai, care i-au adus prestigiul peste hotare. Prețul unui bilet este 50 lei. Spectacolul începe la ora 21.00.
Regele naiului promite un spectacol în adevăratul sens al cuvântului pentru publicul din Jupiter, care va putea auzi intepretări senzaționale din cele peste 20 de albume pe care le-a scos de-a lungul timpului.

A reinventat conceptul de nai

Gheorghe Zamfir este cel care a reinventat conceptul de nai și care a adus modificări notabile instrumentului la nivel de tubulație, pentru a-l face să sune mai dulce și apăsător, exact ca istoria românilor. Trimis în exil pentru faptul că a dedicat un concert lui Dumnezeu, Gheorghe Zamfir continuă să creeze pentru poporul român și să îl reprezinte cu mândrie în concerte susținute în toată lumea.

A compus peste 300 de opere

Gheorghe Zamfir are o discografie impresionantă și recunoașteri ale muncii sale la cele mai prestigioase festivaluri din toată lumea. A compus peste 300 de opere în stil folcloric, o parte dintre ele urmând să le intepreteze și la Teatrul de Vară Jupiter.

 


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii