Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral 2018. Polițiștii constănțeni acționează pentru prevenirea și informarea turiștilor

ro

20 Jul, 2018 16:19 1334 Marime text
Vineri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialişti din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității şi cei ai Direcţiei Naționale pentru Sport şi Tineret, au fost prezenți în stațiunea Eforie, cu infomații importante destinate adoptării unor măsuri de protecţie pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor, dar și prevenirii dispariţiilor de minori.
 
Activităţile s-au desfăşurat în tabăra New Paradise din staţiunea Eforie Sud, având scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi a dispariţiilor acestora, dar și prevenirea accidentelor rutiere, potrivit IPJ Constanța.
 
În acest sens, poliţiştii constănțeni au distribuit pliante cu sfaturi şi recomandări preventive, oferindu-le copiilor și grupurilor de copii, veniţi în tabere sau cantonamente, alături de profesori, antrenori sau educatori, brăţări de vacanță.
 
Rolul acestor brățări  pe care se notează numărul de telefon al părinților, este de a-i ajuta pe cei mici să ajungă mai repede alături de familiile lor. Pentru o vacanță în siguranță, polițiștii vă recomandă să supravegheați în permanență copiii, în special pe plajă sau în zonele aglomerate și, pe cât posibil, cei mici să cunoască numele și numărul de telefon al părinților.
 
Activitățile se înscriu în Programul național de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului și în Planul de măsuri ,,LITORAL 2018”.

Sursă foto: IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii