Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista neagră a celor care nu vor mai beneficia de plăţi directe în agricultură

ro

04 Mar, 2015 22:37 1859 Marime text
Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care clarifică termenul de fermier activ pentru a stabili cu exactitate cine are sau nu dreptul de a beneficia de subvenţii agricole, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
 
”S-a întocmit o listă neagră a celor care nu trebuie să mai beneficieze de plăţile directe în agricultură. Am avut şi în România exemple destul de răsunătoare: aeroporturi care au primit subvenţii pentru pajiştile pe care le au în proprietate. O dată cu introducerea definiţiei fermierului activ şi a listei negre valabile la nivel european, dar care poate fi completată cu legislaţia naţională, aceste categorii nu mai pot beneficia”, a explicat Constantin.
 
Potrivit acestuia, este vorba despre 'cei care gestionează aeroporturi, servicii de transport feroviar, servicii de alimentare cu apă, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport şi destinate activităţilor de recreere sau alte întreprinderi cu activităţi neagricole similare, companii de construcţii, Regia Naţională a Pădurilor, administratori privaţi de păduri, penitenciare, unităţi administrativ-teritoriale'.
 
Daniel Constantin a arătat că aceste categorii nu vor fi considerate fermieri activi decât dacă în perioada imediat următoare, după depunerea cererii de plată, 'fac dovada că activitatea agricolă pe care o desfăşoară este importantă atât din punct de vedere al plăţilor directe din veniturile obţinute de acea societate, cât şi din punct de vedere al ponderii veniturilor activităţilor agricole din veniturile totale anuale'.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii