Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa operațiilor și a radioterapiilor în cazul cancerului face milioane de decese în toată lumea

ro

28 Sep, 2015 23:44 1056 Marime text
 
Milioane de persoane mor anual în lume din cauza unor forme de cancer vindecabile.
 
Asta pentru că nu au acces la operații chirurgicale și la radioterapia indispensabilă, arată datele publicate în revista britanică The Lancet Oncology, preluată astăzi de AFP.
 
Prezentate în cadrul unui congres european asupra cancerului care are loc la Viena, datele dezvăluie faptul că peste trei sferturi din pacienții afectați de o formă de cancer nu beneficiază de o intervenție chirurgicală „sigură” și „adecvată”.
 
„Noile noastre estimări sugerează că doar mai puțin de un pacient din 20 din țările slab dezvoltate și circa unul din cinci din țările mediu dezvoltate au acces la un act chirurgical de bază”, a declarat profesorul Richard Sullivan de la King's College din Londra, aflat în fruntea comisiei care a elaborat raportul asupra chirurgiei cancerului, potrivit agerpres.ro.
 
Cercetătorii spun că în fiecare an apar la nivel mondial circa 15 milioane de noi cazuri de cancer, această cifră putând crește la 22 de milioane în 2030. Dintre toate aceste cazuri, 80% ar necesita o intervenție chirurgicală și aproape 60%, un tratament prin radioterapie.
 
În condițiile exploziei numărului de cazuri de cancer în următorii 15 ani, "comunitatea internațională nu va putea ignora problema", consideră profesorul C.S. Pramesh, specialist indian, care subliniază că situația va fi deosebit de gravă în cele mai sărace țări, îndeosebi în Africa subsahariană și Asia, unde necesitățile chirurgicale ar urma să crească cu 60% până în 2030, potrivit aceleiași surse.
 
Oamenii de știință subliniază faptul că bolnavii de cancer din țările slab dezvoltate recurg în număr mic la radioterapie, fiind într-un procent foarte mic, mai exact numai 10%.
Acest procent este și mai mic în Africa, unde multe țări nu dispun de niciun aparat de acest fel.




Sursa foto: darepeaks.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii