Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Limba română, materie obligatorie în două școli din Italia

ro

03 Oct, 2015 15:11 1119 Marime text
Limba română a devenit una dintre materiile obligatorii incluse în programa şcolară de anul acesta la două şcoli din regiunea italiană Lazio, informează actualitatea.it, potrivit evz.ro. Măsura a provocat nemulțumiri în rândul părinților italieni, care susțin că românii ar trebui să învețe limba statului în care se află, și nu invers.
 
Introducerea cursului de „Limbă, cultură şi civilizaţie românească”, printre materiile obligatorii de la institutele Corrado Melone şi Ladispoli 1, a fost decisă în contextul în care peste 20% dintre elevii înscriși la cele două școli sunt est-europeni, notează presa românească din regiune.
 
Cursul de limba română are loc o dată pe săptămână. Există însă, în programa școlară și o altă oră de limba română, care este facultativă. Cursurile sunt predate de profesori români, selectați în urma unui concurs organizat de Ministerul Educaţiei din România.
 
Măsura este aspru criticată de politicienii partidului extremist Liga Nordului, care califică drept „o nebunie” introducerea studiului limbii române în cele două școli italiene. „E o nebunie. În loc să îi punem să înveţe istoria, cultura şi legile italiene, noi îi obligăm pe copiii noştri italieni să înveţe limba şi cultură celor care vin aici. Ministerul să trimită imediat inspectori acolo, care să întrerupă imediat această insultă pentru copiii noştri”, a declarat Massimiliano Fedriga, un reprezentant al Ligii Nordului.
 
Sursa foto: www.proeqy.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii